Introducció

Lo Sirgador ha complit a finals de Juliol del 2018 els seus 2 primers anys d’activitat turística a Tortosa en mans de la nostra empresa. Es tracta d’una embarcació rèplica d’un antic llagut com els que solcaven a centenars el riu Ebre fins als anys 60 del segle passat. Amb ell descobrim el riu Ebre d’interior amb una activitat molt atractiva i diferent. Volem recuperar l’Ebre com a senyal d’identitat de Tortosa, que deu la seva antiga importància històrica i econòmica a la seva ubicació estratègica a la vora d’aquest gran riu. Amb capacitat per a 53 passatgers oferim tot tipus de creuers per l’Ebre des de la desembocadura fins a Miravet, en format de serveis regulars i també a la carta.

TRIPADVSIOR CERTIFICATE OF EXCELLENCE

Creuers guiats regulars 60 minuts

L’activitat més habitual de Lo Sirgador són les navegacions guiades d’una hora de durada pel riu Ebre en el seu pas per Tortosa i les seves rodalies. Durant aquest trajecte es gaudeix de la façana fluvial i històrica de la ciutat, així com del bosc de ribera proper a l’illa de la Xiquina riu amunt. Les explicacions del guia sobre la història de la ciutat i els seus vincles econòmics, culturals i gastronòmics  amb el riu Ebre, la història dels antics llaguts que solcaven el riu ajudats pel camí de Sirga, així com els nexes de tot tipus originats per la comunicació fluvial amb altres regions riberenques són altament valorades pels nostres usuaris, i el Certificat d’excel·lència 2018 atorgat per la plataforma tripadvisor així ho acredita. També es fa especial èmfasi en la importància i la riquesa ecològica del riu Ebre, la seva fauna i flora i la seva aportació  fonamental a l’ecosistema del Delta de l’Ebre.

Excursions didàctiques

Per a estudiants, escolars i grups de nens i joves en general. Oferim diversos formats adaptats a les edats i necessitats de cada cas. Des de tallers més participatius per als més petits fins a creuers amb dossiers didàctics relacionats amb el riu, la fauna, la història, etc…

Ja siguin col·legis, instituts, cases de colònies, grups esportius de les Terres de l’Ebre, de les províncies de Tarragona, Castelló, Terol o inclús Barcelona, Lleida o Valéncia, us podem organitzar una atractiva excursió pel riu Ebre i altres activitats complementàries i transports col·lectius per gaudir d’una jornada completa.

Casament Sirgador